САД: Судар возова — најмање двоје мртвих, 70 повређених (видео)

© Фото : Lexington Sheriff / twitterСудар возова у округу Лексингтон, Јужна Каролина.
Судар возова у округу Лексингтон, Јужна Каролина. - Sputnik Србија
Пратите нас
Путнички воз сударио се са теретним возом у америчкој савезној држави Јужна Каролина рано јутрос по локалном времену, при чему је најмање двоје људи погинуло и још најмање 70 особа повређено, преноси „Еј-Би-Си њуз“, док „Си-Ен-Ен“ наводи да је исцурило и око 19 тона горива.

Власти округа Лексингтон саопштиле да су погинули људи који су били у путничком возу.

Железничка компанија „Амтрак“ саопштила је да је воз који је ишао из Њујорка ка Мајамију „дошао у контакт“ са теретним возом превозничке компаније „Си-Ес-Икс“ у месту Кејс у Јужној Каролини.

Наводи се да је „главна локомотива искочила из шина, као и неколико вагона“, да је у путничком возу било осам чланова посаде и 139 путника.

Портпарол Медицинског центра „Лексингтон“ у Колумбији казао је за „Еј-Би-Си њуз“ да су примили 25 путника са мањим повредама, као и да је Здравствени центар „Палмето“ такође примио пацијенте, али се не зна ништа о њиховом броју и повредама.

​„Си-Ен-Ен“ преноси да је из Одељења за ванредне ситуације Јужне Каролине саопштено да повреде варирају од мањих посекотина до прелома костију.

Наводи се да је процењено да је након судара истекло око 5.000 галона (око 19 тона) горива, али власти тврде да „у овом тренутку нема опасности по околину“.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала