Додик бесан на амбасадорку: Таква ароганција није дозвољена нигде, па ни код нас

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је улога сваког амбасадора да чува част и углед земље која га је послала у мисију, те да нема сумње да је таква улога и амбасадора САД у БиХ Морин Кормак, али је „немало изненађен чињеницом да је изнела енормне лажи на његов рачун“.
Председник Републике Српске Милорад Додик у Кремљу - Sputnik Србија
Додик: Америчка амбасадорка се меша у унутрашње ствари Републике Српске

„Кормакова је амбасадор моћне земље која је дала немерљив допринос на успостављању мира у БиХ и стога сам немало изненађен да је изнела енормне лажи на мој рачун, оптужујући ме без аргумената да не говорим истину, иако би и сама, у часовима искрености, вероватно признала да је лобирала за кандидатуру Мирка Шаровића на функцију члана Предсједништва БиХ“, рекао је Додик „Срни“ на питање да прокоментарише став Амбасаде САД да је Додикова тврдња да САД желе да виде Шаровића на функцији српског члана Предсједништва БиХ „неоснована и лажна“.

Предсједник Српске је нагласио да разумије Кормакову, јер би њено признање значило признање грубог мјешања у унутрашње ствари државне заједнице, пошто је покушала да флагрантно врши притисак и утицај на кандидовање за предстојеће изборе у БиХ. 

„Цела истина је да је госпођа Кормак уском кругу саопштила и свог фаворита за предсједника Републике Српске. Али, о томе други пут. Таква ароганција није дозвољена нигде, па ни код нас, без обзира на било чију моћ“, истакао је Додик.

Он је нагласио да би амбасадор Морин Кормак морала да зна да мешање у унутрашње послове једне земље не доприноси њеном напретку, већ је само дестабилизује.

Амбасада САД: Неосноване и лажне тврдње Додика

На питање телевизије Н1 како Амбасада САД у БИХ коментарише последње изјаве Милорад Додика, стигао је одговор:

„Неосноване и лажне тврдње господина Додика о таквим састанцима су контрапродуктивне и служе за одвраћање пажње. Уместо разговора о оваквим теоријама завере, састанци које ми одржавамо фокусирају се на промовисање политичког, економског и друштвеног напретка у Босни и Херцеговини“, речено је за Н1.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала