„Постављање заставе на Марс“: Спектакуларан снимак првог свемирског првенства у историји

Пратите нас
Не, не ради се о пукој фантазији. На Међународној свемирској станици десила се још једна прекретница — игран је први турнир у свемирском бадминтону.

Спортски спектакл снимљен је у оквиру пројекта „Спејс 360“ телевизије РТ који приказује живот на Међународној свемирској станици (МКС) у панорамском 3-Д видео-запису.

Педесет четврта екипа експедиције играла је низ мечева на револуционарним турниру, који је командант МКС-а Александар Мисуркин назвао „Постављање заставе на Марс“.

У мечевима за памћење, руски космонаути Мисуркин и Антон Шкаплеров играли су против америчких астронаута Џозефа Акабе и Марка Ванда Хаја, али и јапанског астронаута Норишиге Канаија за прву титулу шампиона у свемирском бадминтону.

У свемирским бродовима се морате суочити са недостатком гравитације, али и са супарничким екипама, ударајући лоптицу из свих углова док се тела крећу у бестежинском стању. Тим са МКС каже да је овај спорт био одлична забава током слободних дана, а такође наводе тренинг координације руку и очију као једну од предности те игре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала