Израелска армија оборила ирански дрон

© REUTERS / Herzie ShapiraОстаци авиона Ф-16 израелских ваздухопловних снага који се срушио у близини израелског села Хардуф
Остаци авиона Ф-16 израелских ваздухопловних снага који се срушио у близини израелског села Хардуф - Sputnik Србија
Пратите нас
Израелски хеликоптер је оборио ирански дрон, након што је летелица прешла на Голанску висораван, коју је окупирао Израел, и напао, како наводи израелска војска, иранске мете у Сирији, што је подстакло паљбу из Сирије.
Обарање палестинских ракета изнад Израела - Sputnik Србија
Израелске ракете „земља—земља“ засуле Дамаск

Израелска војска је саопштила да је њен хеликоптер успешно пресрео беспилотну летелицу која је улетела у њен ваздушни простор из Сирије.

Сиријски системи за противваздушну одбрану отворили су ватру на Израел који је изазвао сирене за ваздушни напад. Израелска војска није изјавила да ли је напад био успешан. Портпарол војске рекао је за Спутњик да је авион израелских ваздушних снага пао на северу земље.

​„Израелске одбрамбене снаге су циљале иранске контролне системе у Сирији, који су послали дрон у израелски ваздушни простор. Масивна сиријска противваздушна паљба, један Ф16 се срушио у Израелу, пилоти су безбедни. Иран је одговоран за ово тешко нарушавање израелског суверенитета“, наводи се на налогу портпарола израелске војске Џонатана Конрикуса на Твитеру.

Почетком недеље противваздушна одбрана Сирије одговорила је на израелски напад у близини Дамаска, јавила је државна агенција САНА. Касније је „Харец“ објавио, позивајући се на изворе, да су израелске ракете циљале „истраживачки центар“ који се налази северно од Дамаска. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала