Британија упозорава хуманитарне организације

© AP Photo / Nick Ansell„Оксфам“
„Оксфам“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Британија ће обуставити финансирање свих организација које не поштују смернице хуманитарних организација у иностранству, саопштила је министарка за хуманитарну помоћ Пени Мордонт, додавши да су наводи о сексуалним активностима чланова организације „Оксфам“ — ужасни.
Владимир Путин - Sputnik Србија
Балкан није Путину на длану, већ Западу под ногама

Организација „Оксфам“ оптужена је да су поједини њени чланови плаћали за секс, док су били у мисији на Хаитију након разорног земљотреса 2010. године.

Мордонтова је нагласила да ће послати писма свим британским хуманитарним организацијама са захтевом да изнесу било какве проблеме у вези са заштитом свог особља и заштитом особа са којима раде, додајући да ће се састати са британским надзорником за хуманитарне организације ове недеље.

„Што се тиче ’Оксфама‘ и било које друге организације која има проблем са заштитом особља, очекујемо да у потпуности сарађују са властима, а укинућемо финансирање свих организација које одбију да то ураде“, поручила је Мордонтова, преноси Ројтерс.

Ројтерс наглашава да његови новинари били у могућност да независно потврде оптужбе против „Оксфамa“, као и то да нису успели да ступе у контакт са било којим чланом организације.

„Оксфам“ није ни потврдио ни демантовао наводе у медијима.

„Ужасно је да сексуална експлоатација и злостављање и даље постоје у хуманитарном сектору“, рекла је Мордонтова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала