Нема више претње код седишта НСА, ФБИ покренуо истрагу

© AFP 2023 / SAUL LOEBСедиште НСА у Форт Миду, Мериленд.
Седиште НСА у Форт Миду, Мериленд. - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчке власти саопштиле су да полиција истражују пуцњаву испред седишта америчке Националне безбедносне агенције (НСА) у Форт Миду у савезној држави Мериленд и да „нема више претње након јутрошњег инцидента“.

Ројтерс преноси наводе локалних медија да је најмање једна особа упуцана и једна ухапшена.

Агенција наводи да безбедносни званичници нису изнели детаље из којих би се видело да ли је хице испалио осумњичени или су то учинили припадници органа реда.

„НСА, полиција и локални органи реда баве се инцидентом који се десио јутрос на једној од безбедних капија НСА за улазак возила. Ситуација је под контролом и нема више безбедносне претње“, објављено је на званичном налогу НСА на Твитеру.

Раније је наведено да је ауто-пут према Форт Миду затворен у оба смера и да је Федерални истражни биро упутио агенте да истраже инцидент.

„Фокс“ и „Си-Би-Ес њуз“ приказали су снимке на којима се види црни џип паркиран у близини улаза у комплекс НСА, а на ветробрану су рупе које изгледају као да су од метака. Возило се налази на крају слепог пута који је ограђен са једне стране бетонском оградом, а са оградом од ланаца, код саме капије.

Наводи се да портпарол седишта НСА није потврдио пуцњаву нити да се изрешетано возило налази на улазу у комплекс, али јесте да је једна особа повређена и да је превезена, не прецизирајући где је одведена.

Из Беле куће је саопштено да је председник САД Доналд Трамп обавештен о инциденту.

Подсећа се да су у марту 2015. две особе покушале да се џипом пробију кроз капију овог комплекса, који је под великим обезбеђењем, при чему су полицајци убили једну од особа у возилу. Према тадашњим наводима медија, ове особе су или погрешно скренуле или користиле дрогу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала