Додик демантује „Јутарњи“: Обезбеђење није разоружано

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик демантовао је данас писање „Јутарњег листа“, који је објавио да је хрватска полиција разоружала његово обезбеђење када је неслужбено боравио у Хрватској, рекавши да у тој земљи никада није имао нити изазвао инцидент.
Полиција у РС - Sputnik Србија
Додик: Зашто смо купили пушке и зашто ћемо их тек куповати

„У Хрватској никада нисам имао нити изазвао инцидент. Пре неколико дана, када сам се враћао са прославе Дана државности Србије, код Винковаца је моју колону зауставила хрватска саобраћајна полиција због прекорачења брзине. Уредно смо платили казну и то је то“, рекао је Додик преноси портал „Независне“.

Он је додао и да када иде у Хрватску не носи оружје нити треба да га штити та земља, као и да нема обавезу да се пријављује надлежним институцијама када путује кроз њу.

Загребачки „Јутарњи лист“ објавио је јутрос, позивајући се на саопштење хрватског МУП-а, да је Милорад Додик у среду неслужбено боравио у Хрватској, као и да је приликом заустављања код Винковаца полиција разоружала његово обезбеђење.

У тексту се наводи и да је Амбасада БиХ 12. фебруара обавестила МУП Хрватске да ће Додик 14. фебруара путовати у Горњокарловачку епархију и тражила пратњу за њега док је на територији Хрватске, али да је тај захтев одбијен, јер Додик „нема статус штићене особе“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала