Столтенберг: ЕУ и НАТО заједно да учине више на Западном Балкану

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЈенс Столтенберг
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је у Минхену да НАТО и Европска унија заједно могу и треба да учине више на Западном Балкану и поздравио јачање партнерства са Србијом.
Шеф европске дипломатије Федерика Могерини - Sputnik Србија
Западни Балкан врхунски приоритет Европске уније

„НАТО и ЕУ имају историју и одговорност на Западном Балкану. Плашим се да смо можда превише фокусирани на Сирију, Ирак, Авганистан и друге проблеме, што је значајно, а да заборављамо наше најближе суседство — Западни Балкан, а где треба да будемо фокусирани, јер постоји неки развој догађаја који иде у погрешном правцу“, рекао је Столтенберг.

„Али заиста верујем да НАТО и ЕУ могу да учине више заједно, треба да радимо заједно и учинимо више заједно“, рекао је он на Минхенској безбедносној конференцији.

Он је указао да НАТО у региону има своје чланице и рекао да се после недавне посете Скопљу нада да ће се пронаћи решење за спор о имену те земље како би се прешло на питање чланства.

Шеф НАТО-а је, међутим, указао да није реч само о чланству, већ и о сарадњи са партнерима као што је Србија.

„Поздрављам јачање партнерства са Србијом, поздрављам што и ЕУ на томе ради. Западни Балкан је апсолутно регион где морамо да учинимо више са Европском унијом“, закључио је Столтенберг.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала