Огласили се немачки научници: Бришите одмах поруке ванземаљаца

© Fotolia / SdecoretТањири радио-сателита
Тањири радио-сателита - Sputnik Србија
Пратите нас
Када људи једном напокон добију поруку ванземаљаца, најбоље би било да је уопште не дешифрују и не читају, већ да је одмах избришу, јер би могла да буде опасна, тврде научници из немачке опсерваторије Зонеберг.
Свемир - Sputnik Србија
Бивши канадски министар одбране: Илуминати и ванземаљци постоје и контролишу читав свет

Они су, у сарадњи са колегама са Хаваја, спровели студију и закључили да би ванземаљци могли да изазову апокалипсу на Земљи, а да је уопште и не посете.

За уништење наше планете била би им довољна порука која садржи малициозну вештачку интелигенцију, због чега, тврде стручњаци, потенцијалне поруке не би требало отварати.

У недавно објављеној студији научници су исказали забринутост због могуће неопрезности, објаснивши да је немогуће открити да ли је порука опасна пре него што буде отворена.

Такође, могуће је да ће порука ванземаљаца бити контаминирана организмом или супстанцом који су опасни по нас, или обликом компјутерског вируса који може да разори виталне системе на Земљи.

Потенцијална опасност је толика да би такве поруке најбоље било одбацити без читања, сагласни су аутори студије.

Вирус сакривен у поруци могао би да изазове хаос у технологији и проузрокује огромну панику.

Постоји и опасност од вируса који би могао да уништи све мреже на Земљи, или чак да преузме информационе системе.

Када је реч о слању порука са Земље у свемир, научници сматрају да не би требало слати никакав код, већ да поруке треба да буду ограничене на текст, слику, музику или енциклопедијске податке, и да за шифровање наших порука не би требало да буде неопходно коришћење компјутера.

Међутим, бивша директорка Сети института Џил Тарнер тврди да би ванземаљци, који би допутовали са другог краја свемира, били пријатељски расположени. 

 

Извор: Срна

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала