Пуцњаву у Дагестану могао организовати терориста

© NewsTeam / Уђи у базу фотографијаПрипадници полиције у Дагестану
Припадници полиције у Дагестану - Sputnik Србија
Пратите нас
Полиција разјашњава повезаност пуцњаве у храму у Дагестану са екстремистима, рекао је новинарима портпарол председника Дмитриј Песков.
Лидер Чеченије Рамзан Кадиров на конференцији за медије у Грозном - Sputnik Србија
Кадиров: Бандит који је пуцао у цркви нема везе с исламом

„Наставља се деструктивна делатност једног броја сличних организација, укључујући оне које су повезане са међународним тероризмом“, рекао је Песков.

Он је одговорио на питање новинара да ли Кремљ сматра да је напад — покушај дестабилизције ситуације након почетка кампање против корупције у републици. Према речима Пескова, борба против екстремизма се наставља.

Званична представница Истражног комитета Русије Светлана Петренко изјавила је да је једна од верзија напада на пролазнике у Кизљару терористички напад, мада се истражују и друге верзије.

Четворо је рањених: две жене, полицајац и припадник борбених јединица „Росгвардије“, који је и даље у болници, а једној од жена морала је да се ампутирана рука.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Дагестана рекао је да је нападач почео да пуца на људе који су се налазили на прослави празника Масленица. Руски Истражни комитет отворио је кривичну истрагу о пуцњави.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала