Херојски чин: Крава ломила ограду и препливала језеро бежећи из кланице

CC0 / / Говедо на појилу
Говедо на појилу - Sputnik Србија
Пратите нас
У изванредном приказу воље за животом усамљено говедо успело је да завара смрт и побегне од свог господара — човека и да започне да живи слободно, у дивљини.

Фармер из Пољске, ког су медији идентификовали као господина Лукаша, био је више него изненађен реакцијом краве коју је послао на клање. Животиња је одбила да уђе у камион, смрскала је ограду и кренула у очајнички бег у слободу, наводи портал „Виртуeлна Пољска“.

Ванземаљци отимају краву - Sputnik Србија
ФБИ немоћан: Ванземаљци сакате говеда широм света? (видео)

Крава је побегла до оближњег језера Ниса и кад је њен власник покушао да је ухвати, поломила му је руку и скочила у језеро. Власник тврди да је чак и ронила под водом док је пливала до острва усред језера.

Тим ватрогасаца, које је позвао фармер да врате говедо, покушао је бродом да се приближи острву, али их је крава приметила издалека и брзо препливала на оближње полуострво.

Пошто се испоставило да је локални ветеринар остао без средстава за успављивање краве, фармер је одустао од намере да је врати и одлучио да је остави без хране. Чак је и размишљао да убије краву ватреним оружјем, али се локални политичар Чеслав Билобран успротивио тој идеји, тврдећи да крава има право да живи у миру, док је други политичар Павел Кукиз покушао да скрене пажњу јавности о овој причи преко друштвених мрежа.

Сличан инцидент десио се у Пољској и прошле године када је друга крава побегла од власника и придружила се крду бизона у Бијаловичкој шуми.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала