Шпанија: Српски војни пилоти ухапшени због „нарко-летова“ (видео)

© REUTERS / Lucas JacksonХеликоптер, Норвешка
Хеликоптер, Норвешка - Sputnik Србија
Пратите нас
У Шпанији је у акцији разбијања међународног ланца трговине дрогом ухапшено 18 људи, укључујући двојицу српских пилота, пренео је британски „Дејли телеграф“.

Како наводе, Срби су хеликоптерима преносили дрогу за један од највећих светских картела, а учествовали су и у трговини људима.

Према писању британског листа, један од пилота је бивши српски војник специјализован за ноћно летење, са боравиштем у Швајцарској.

Осим тога, „Дејли телеграф“ наводи да је група користила хеликоптере који су могли да пренесу велике количине дроге, као и да су били специјализовани за кријумчарење хашиша који је хеликоптерима преношен из Марока у Шпанију.

Детаљна истрага коју је сповела полиција Шпаније од Малаге до Севиље, резултирала је и запленом три возила, неколико мобилних телефона, летачких инструмената, банковних извода и око 18.000 евра.

Према писању медија, полицијска операција почела је 2017. године када је један хеликоптер коришћен за „нарко-летове“ пронађен у планинама Андалузије.

Шпански медији истичу и да су заплењени хеликоптери произведени у Немачкој, као и да су поред неколико људи могли да понесу и до 900 килограма дроге у једном лету.

 

Б92

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала