Поново дежурни кривци: Американци оптужили Русију за хаковање Олимпијаде

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаХакерски напад
Хакерски напад - Sputnik Србија
Пратите нас
Америчке обавештајне агенције сумњају да је Русија извела на сајбер-напад на електронске системе које се користе на Олимпијским играма у Пјонгчангу, објавио је „Вашингтон пост“ позивајући се на изворе у америчкој обавештајној служби.
Троицка кула московског Кремља - Sputnik Србија
Москва одбацује оптужбе о умешаности у хакерске нападе

Извор листа наводи да су руски хакери наводно покушали да направе као да је сајбер-напад извела Северна Кореја. Извор сматра да је руска војна обавештајна служба ГРУ до почетка фебруара имала приступ ка 300 компјутера повезаних са Играма преко хакованих рутера и за пренос интернет-конекције. Америчке обавештајне службе, такође, претпостављају да ће руски хакери наводно покушавати да ометају церемонију затварања Олимпијских игара у Пјонгчангу.

На церемонији отварања Игара 9. фебруара гледаоци и новинари су се суочили са озбиљним поремећајима у раду интернета и везама на стадиону на ком је одржан догађај. Портпаролка Организационог комитета Ненси Пак изјавила је да ће организатори настојати да избегну да се оваква ситуација понови на церемонији затварања такмичења 25. фебруара.

Министарство спољних послова Русије је 7. фебруара објавило званични коментар да очекује да се у неким западним медијима појави неоснована истрага о наводном „руском трагу“ у хакерским нападима на информационе ресурсе повезане са Олимпијским играма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала