Терористи држе стотине талаца у Сирији

© Sputnik / Михаил Алаедин / Уђи у базу фотографијаСитуација у Алепи
Ситуација у Алепи - Sputnik Србија
Пратите нас
Ситуација у Источној Гути у Сирији наставља да се заоштрава, без обзира на резолуцију СБ УН о прекиду ватре. Милитанти који су активни у овом региону држе на стотине таоца, укључујући жене и децу, а становницима не дозвољавају да напусте енклаву, саопштио је начелник Центра за мирење зараћених страна на територији Сирије генерал Јуриј Јевтушенко.
Нусра фронт - Sputnik Србија
Ујединило се пет терористичких организација у Сирији

„Без обзира на усвојену резолуцију СБ УН о успостављању 30-дневног режима прекида ватре на територији Сирије, ситуација у Источној Гути наставља да се заоштрава“, рекао је руски генерал.

Према подацима Центра, незаконите формације које дејствују под јединственом командом настављају да крше режим прекида ватре.

„Притом, они држе стотине талаца, укључујући жене и децу, а врше и репресију над цивилима, не дозвољавајући им да изађу из ове енклаве“, нагласио је Јевтушенко.

Савет безбедности УН је у суботу усвојио Резолуцију 2401, којом се од свих страна тражи да „одмах прекину сукобе“ и обавежу се да обезбеде дугу хуманитарну паузу од најмање тридесет дана на читавој територији Сирије, како би се омогућила безбедна и несметана испорука хуманитарне помоћи и медицинска евакуација тешко болесних и рањених. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала