Москва: Наступ руских спортиста на ЗОИ успешан

© AP Photo / Jae C. HongНавијач са заставом Русије стоји испод олимпијских кругова на хокејашкој утакмици између Русије и Немачке на Олимпијским играма у Пјонгчангу
Навијач са заставом Русије стоји испод олимпијских кругова на хокејашкој утакмици између Русије и Немачке на Олимпијским играма у Пјонгчангу - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни показатељи наступа руских спортиста на Зимским олимпијским играма представљају медаље, и са ове тачке гледишта он се може сматрати успешним, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Руски хокејаши прослављају злато на ЗОИ у Пјонгчангу - Sputnik Србија
МОК одлучиo: Нема казне за руске хокејаше због химне

„Знате, за руски спорт и даље су главни показатељи медаље. И са становишта добијених медаља, може се сматрати да је наступ наших олимпијаца био успешан. Знате какав су одјек у нашој земљи изазвале златне медаље које су добили наши спортисти, национални занос чији смо сведоци били. Вероватно је то најбоља оцена онога што се сматра приоритетом. Приоритетом се сматра успех на Олимпијади, успешан наступ“, одговорио је Песков новинарима на питање да ли је чињеница да је МОК забранио руским спортистима да наступају под заставом Русије на церемонији затварања Зимских олимпијских игара неки губитак за руски спорт.

Руски спортисти, који су на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу наступали под олимпијском заставом, освојили су две златне, шест сребрних и девет бронзаних медаља и заузели 13. место у укупном пласману на Играма.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала