Руски дипломата Британцима: Не допада нам се ваша реторика

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаБританска застава испред Вестминстерске палате у Лондону
Британска застава испред Вестминстерске палате у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Русије у Великој Британији Александар Јаковенко на састанку са замеником шефа британске дипломатије Аланом Данканом у Лондону изјавио је да се Русији не допада британска реторика о одговорности Москве за хуманитарну ситуацију у Сирији.
Зграда британског парламента у Лондону - Sputnik Србија
Амбасадор Русије позван у британски МИП

„Уопште нам се не допада изјава министра иностраних послова (Бориса Џонсона) у Парламенту о пребацивању одговорности за хуманитарну ситуацију на Русију и друге земље“, рекао је Јаковенко новинарима.

Према његовим речима, реализацију Резолуције о Сирији ометају они милитанти који нису спремни да отворе хуманитарне коридоре.

Јаковенко је позвао представнике Министарства иностраних послова Велике Британије да искористе свој утицај на зараћене стране у Сирији како би био омогућен прекид ватре у зони конфликта.

„Директно сам рекао господину Данкану да британска страна може да утиче да се поштује режим прекида ватре“, рекао је руски дипломата новинарима.

Британска страна је уверила да ће урадити све што зависи од ње да успостави контакт са онима који воде борбе, истакао је Јаковенко.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала