Председничком кандидату комуниста пронађено 13 рачуна у Швајцарској

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Уђи у базу фотографијаПредседникчки кандидат Комунистичке партије Руске Федерације Павел Грудињин
Председникчки кандидат Комунистичке партије Руске Федерације Павел Грудињин - Sputnik Србија
Пратите нас
Централна изборна комисија (ЦИК) Русије саопштила је да је у швајцарским банкама, на име председничког кандидата Комунистичке партије Руске Федерације Павела Грудињина, пронађено 13 рачуна на којима има и злата, што би могло да доведе у питање његову кандидатуру.

Према речима члана ЦИК-а Александра Кињева, руска Федерална пореска служба затражила је од швајцарских власти да пошаљу извештај о активима Грудињина, након чега је утврђено да поред два рачуна, која је Грудињин и сâм пријавио, у швајцарским банкама на дан када се регистровао као председнички кандидат поседовао још 11.

Кандидат за председника Русије Павел Грудињин - Sputnik Србија
Кандидат за председника Русије Павел Грудињин

Заменик шефа ЦИК-а Николај Булајев прецизирао је да је на тим рачунима Грудињин имао око милион долара, као и око 174 унци злата, што је око 5,4 килограма.

Из Комунистичке партије Руске Федерације је још раније саопштено да су сви његови рачуни у иностранству, односно у Аустрији и Швајцарској, били затворени на време, као и да од ЦИК-а нису добили саопштење да располажу било којом информацијом о томе да Грудињин располаже нелегалним банкарским рачунима.

Медији наводе да ће ЦИК о томе разговарати у среду, као и да постоји могућност да ово питање оде и на Врховни суд, док поједини медији доводе у питање и будућност његове председничке кандидатуре.

Подсетимо, председнички избори у Русији биће одржани 18. марта, а у трци за председника је укупно осам кандидата.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала