Вучић: Повећање плата и пензија већ од маја или јуна

© Sputnik / Александар МилачићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће повећање пензија и плата бити знатно пре краја године, већ у мају или јуну, а са применом би се почело од 1. септембра, а не као што се досад мислило — од 1. јануара наредне године.

Вучић је за телевизију „Пинк“ рекао да је о томе јутрос разговарао са премијерком Аном Брнабић.

„Рекао сам у кампањи да ће плате и пензије бити повећање крајем године, а сада вам кажем, о томе сам јутрос разговарао са премијерком Брнабић, а добијам и податке из трезора, повећање ће бити већ у мају, јуну и важиће од 1. септембра, а не од 1. јануара“, рекао је Вучић.

Александар Вучић на конференцији СНС-а - Sputnik Србија
БИТКА ЗА БЕОГРАД: СНС-у већина мандата, ватромет у част победе и Вучићевог рођендана

Он је рекао да су то резултати рада и да је то оно што опозиција не схвата, да људе интересује рад, а не мржња против њега. Вучић је рекао да је очекивао да ће они поново направити исту ту грешку.

„Ово су пети избори које ми добијамо, јер су поново кампању за изборе претворили у за и против Вучића“, казао је Вучић.

Према његовим речима, опозиција није имала шта да каже о београдским проблемима, већ се све свело на поруке да ће срушити Београд на води и да ће све бити џабе.

То није могуће, рекао је Вучић и додао да је важно да су грађани заправо желели да виде како ће се развијати њихов град.

Нећу више на РТС без уговора да ми неће смањивати тон

Вучић је изјавио да никада неће пристати да оде на РТС док не потпише уговор да нико не сме да му смањује тон, а после случаја са гостовањем члана Председништва Српске напредне странке у емисији „Упитник“ на РТС, који је окарактерисао као најдиректнији политички напад.

Вучић је рекао да оно што се десило Весићу на РТС, није се десило од 1990. године никоме и да је то „нешто са најтежим последицама“.

„Ја више никада нећу пристати да одем на РТС док не потпишем уговор да мој човек буде заједно са њима, да може да види да не дирају и да не смеју да дирају реглере“, рекао је председник.

Председник Србије Александар Вучић долази у изборни штаб СНС - Sputnik Србија
Вучић: Ова победа није била лака

Случај са смањивањем тона Весићу док је говорио, каже Вучић, „нешто је застрашујуће“, са директном политичком конотацијом.

„У ТВ дебати у којој се људи надгорњавају и надгласавају, ви сте једног пустили да буде кибицер и добацивач, да овај други може тихо и мирно да говори, а да буде довољно гласан, а да овај који се ’уби‘ да га надгласа и успешнији је у томе, у ствари испадне кретен, који однекуд добацује, и не можете да га чујете, осим што звоца“, рекао је Вучић.

То је, каже, суштински директан политички напад, најдиректнији могући.

„То је као кад организујете двојици бокс меч у Лас Вегасу, а једном између прве и друге рунде дате песак да противнику баци у очи, а онда пошто ни то није довољно, дате му између друге и треће рунде стакло и лепак да стави на рукавице, да може да победи“, навео је председник и додао да у дебати, у којој постоје равноправни услови, то нико не сме да чини.

Осврнуо се и на коментаре после писма чланице РЕМ-а Оливере Зекић и каже да је разумео мотиве напада на њу.

„Ко год се појави и укаже на нешто, крећу у жестоку кампању да нико не би имао храбрости да каже истину и то раде све време. Мене мрзе, а баш ме брига шта говоре и мисле о мени, имам став и излазим са њим јавно, не секирам се шта ће да кажу и зато је огромна мржња“, рекао је Вучић.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала