Ердоган информисао Путина о турској војној операцији у Сирији

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије и Турске Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана у Сочију
Састанак председника Русије и Турске Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, разговарали су у уторак увече о кризи у сиријској Источној Гути, рекао је извор у администрацији турског лидера.

Ситуација у Источној Гути заоштрила се последњих недеља. Савет безбедности Уједињених нација усвојио је Резолуцију 2401, која захтева од свих страна да прекину сукобе и омогуће хуманитарну паузу од најмање 30 дана на целој територији Сирије.

Дим се вије у делу Африна у Сирији - Sputnik Србија
Турска војска заузела Раџо, стеже обруч око Африна

Према саопштењу руског Центра за помирење у Сирији, терористи и даље пуцају.

Лидери су, како је навео извор, разговарали телефоном пре свега о хуманитарној трагедији у Источној Гути. Они су нагласили важност напора да се одржи примирје у складу с резолуцијом Савета безбедности и да се што пре створе услови за допремање хуманитарне помоћи у регион.

Извор је додао да је Ердоган информисао Путина о операцији Оружаних снага Турске „Маслинова гранчица“ у сиријском Африну.

„Председници су се дотакли и билатералних односа и припреме самита Русија—Турска—Иран о Сирији који ће у априлу бити одржан у Истанбулу“, навео је извор.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала