Због грешке судије одблокирана имовина Тодорићевих директора

© REUTERS / Antonio Bronic/File PhotoЗграда Агрокора
Зграда Агрокора - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Одлуком Жупанијског суда у Загребу биће одблокирана имовина свих оптужених обухваћеним истрагом у случају „Агрокор“, преноси „Индекс“.

Истражног судију који је донео одлуку о блокади имовине, Жупанијски суд у Загребу терети да је починио битне повреде Кривичног закона, да је пресуду написао нечитко и неразумљиво, уз низ правописних грешака.

Ивица Тодорић - Sputnik Србија
Тодорић поново оптужује: Пленковић је уништио „Агрокор“

Како се подсећа, у децембру прошле године блокирана је имовина свих 15 осумњичених у случају „Агрокор“, укључујући и Тодорићеве синове Анту и Ивана. Блокирана је и имовина неколико Тодорићевих сарадника и директора из „Агрокора“ као мера обезбеђења с обзиром да је одштетни захтев „Агрокора“ тежак 1,62 милијарде куна.

„Укида се решење о одређивању привремене мере осигурања имовинскоправног захтева од 20. 12. 2017. године и предмет се враћа судији истраге на поновно одлучивање“, стоји у пресуди Жупанијског суда која је данас објављена.

Прихваћена је жалба Ивице Тодорића, али њему се неће одблокирати имовина, већ се мења образложење, наводи хрватски портал.

Наиме, у претходном решењу стајало је да је реч о мери осигурања одузимање имовинске користи „прибављене кривичним делом“, а сада би требало да стоји да су то „мере осигурања имовинскоправног захтева“.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала