Дачић о доласку Мичела: Искористити контакт са људима из Трампове власти

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је врло битан долазак помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Веса Мичела у Београд и навео да је то прва посета тако високог званичника из нове вашингтонске администрације.

„Морамо да искористимо контакте са људима из Трампове власти, јер је опште познато да нам администрација, коју је персонификовала династија Клинтон, није била наклоњена“, рекао је Дачић за „Новости“.

Александар Вучић са Доналдом Трампом и Меланијом Трамп - Sputnik Србија
Амерички „косовски пакет“ у четири тачке

Он каже да је већ имао прилике да се сретне са Мичелом и да су први утисци били позитивни.

Шеф дипломатије рекао је за „Курир“ да ће се у среду први срести са Мичелом.

„Наш став је потпуно јасан — дијалог да, прихватање једнострано проглашене независности Косова без компромиса са нама — апсолутно неприхватљиво“, рекао је Дачић за тај лист поводом нацрта америчког текста који се тиче Косова и Метохије.

Амерички Стејт департмент је саопштио да ће се Мичел у среду у Београду састати са председником Србије Александром Вучићем.

У саопштењу Стејт департмента достављеном Танјугу наводи се да ће се Мичел састати и са премијерком Аном Брнабић, као и са опозиционим лидерима.

„Он (Мичел) ће потврдити снажне везе између Србије и Сједињених Држава и позвати српску владу да убрза нормализацију односа са Косовом, спроведе реформе неопходне за постизање њеног циља чланства у Европској унији и активно подржи регионалну стабилност“, каже се у саопштењу Стејт департмента.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала