Руски новинари у Лондону добијају писма са претњама

CC0 / Pixabay / Русија и Велика Британија - илустрација
Русија и Велика Британија - илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски новинари који раде у Лондону добили су велики број писама са претњама због начина на који преносе информације о тровању бившег пуковника руске Главне обавештајне управе (ГРУ) Сергеј Скрипаља, саопштила је Амбасада Русије.

Новинарка телевизије НТВ Елизабета Герсон навела је да је од непознате особе добила мејл, у којем је поред претњи писало и мноштво непријатних ствари. „Мислим да је у питању поремећена личност“, рекла је Герсонова.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин одбрусио новинару Би-Би-Сија на питање о шпијуну Скрипаљу

„Ти си или имбецил или руска марионета. Било како било, не знам да ли да те мрзим или да ти се смејем. Ти ниси новинар. Мислим да ћу ипак да ти се смејем. Ха-ха-ха. Та која се у Русији пера лати, на крају може од мача да страда. Све најбоље“, стоји у писму које је потписано именом Брус Фаунтајн.

Амбасада оцењује да су ова писма подстакнута антируском кампањом која је све гласнија у британским медијима и утиче на психолошко стање грађана Велике Британије.

„Наши суграђани и Британци руског порекла забринути су за своју будућност у земљи. Нажалост, све више претњи пристиже на адресе наших запослених и руских новинара“, наводи се у саопштењу Амбасаде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала