Русија: Америка се лажним вестима меша у изборе

Пратите нас
Портпаролка Стејт департмента Хедер Наверт утицала је на предизборни процес у Русији тиме што је на Твитеру написала да је Централна изборна комисија одбила да обезбеди статус посматрача независним медијима у Русији, саопштила је Амбасада Русије у САД и оценила да се ради о нетачној тврдњи, будући да је у целој Русије осигурана транспарентност.

„У име целе Русије — изјава представнице Стејт департмента је још један пример мешања у унутрашња питања Русије и то путем лажне вести. Ради се о лошем покушају да се нанесе штета руској демократији. То неће проћи“, наводи Амбасада.

Припадници полиције на месту где су отровани бивши припадник руске обавештајне службе Сергеј Скрипаљ и његова ћерка у Салзберију - Sputnik Србија
Отровна британска подметачина баш пред изборе у Русији

Како се истиче, Русија на председничким изборима гарантује апсолутну транспарентност, што није случај био на претходним председничким изборима у САД, када је представницима ОЕБС-а био забрањен приступ бирачким местима у државама Алабами и Тексасу.

Нешто раније се огласио и члан Централне изборне комисије Русије Евгеније Шевченко који је посаветовао Американце да од Русије науче како то избори треба да буду отворени и подсетио да је до сада регистровано неколико стотина хиљада посматрача који ће осигурати њихову транспарентност.

Подсетимо, Навертова је на Твитеру написала да је Централна изборна комисија Русије одбила да обезбеди статус независних посматрача одређеном броју медија, чиме је Кремљ показао да се боји транспарентности уочи председничких избора заказаних за недељу, 18. март.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала