Лавров: Западна пропаганда је све примитивнија и безобразнија

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да је западна пропаганда све примитивнија и безобразнија, те да живимо у свету у којем не треба читати тамошњу штампу.

Како је рекао, све што западни медији пишу је изузетно упрошћено, све се ради како би се манипулисало јавним мњењем.

Британски полицајци испред паба у чијој је близини пронађен у бесвесном стању бивши руски обавештајац Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија - Sputnik Србија
Лавров: Оптужбе да је Москва умешана у тровање Скрипаља — пропаганда

Он је оценио да се то може приметити у разним сферама, било да је реч о Источној Гути или о незамисливом тровању појединаца у Лондону.

„Западна пропаганда, нажалост, постаје све примитивнија, са једне, и безобразнија, са друге стране. Сервирају се поједностављене фразе без икакве анализе“, додао је.

Он је подсетио и да када је трајала операција ослобођења Источног Алепа, коју су спроводиле Русија и Сирија, ти исти медији писали су о хуманитарној катастрофи, иако такве информације нису сервиране током операције ослобођења ирачког Мосула, коју је спроводила међународна коалиција предвођена САД.

Ако се упореде те две операције, јасно је да у Мосулу, као и у сиријској Раки, није било никаквих хуманитарних коридора куда су цивили могли да напусте територију, закључио је Лавров.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала