Матвијенкова: На Русију извршен притисак без преседана, спремамо озбиљне мере

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПредседавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко
Председавајућа Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко изјавила је да jе случај са тровањем бившег руског официра Сергеја Скрипаља пласиран у јавност недељу дана уочи председничких избора у Русији, чиме је извршен спољни притисак на Москву без преседана.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија
Столтенберг о тровању Скрипаља: НАТО мора да мења приступ према Русији

„Извршен је економски и политички притисак без преседана. По свему судећи, очекивали су да ће то утицати да се смањи подршка појединим кандидатима на председничким изборима“, рекла је и додала да грађанима Русије није могуће манипулисати, те да су се они консолидовали против тог притиска.

Она је навела и да Москва има на располагању читав низ озбиљних мера које може да примени као одговор на санкције Лондона.

Матвијенкова ипак није прецизирала какве су мере у питању, али је након захтева новинара да појасни ту изјаву рекла да су у питању „тајне информације“.

Она је додала и да ће Велика Британија бити приморана да увуче Русију у истражни процес по питању тровања Скрипаља, поготову јер је у том инциденту страдала и његова ћерка Јулија, која је држављанка Руске Федерације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала