Ускоро састанак Путина и Трампа

© REUTERS / Sputnik/Alexei Druzhinin, Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal CourtВладимир Путин и Доналд Трамп
Владимир Путин и Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да се трка у наоружању између Русије и САД отима контроли и да о томе планира да разговара са руским лидером Владимиром Путином.
Путин и Трамп на самиту АПЕК-а - Sputnik Србија
Трамп позвао Путина

„Разговарао сам телефоном са председником Путином и честитао му победу. Можда ћемо се састати у блиској будућности, како бисмо разговарали о трци у наоружању, Украјини, Сирији, Северној Кореји, као и о другим питањима“, рекао је Трамп током сусрета са престолонаследником Саудијске Арабије Мухамедом ибн Салманом Трамп.

„Знате да је он (Путин) изјавио да није добро учествовати у трци у наоружању. Потрошићемо више од 700 милијарди долара на модернизацију војске ове године. Наставићемо да јачамо више него било која друга земља и нећемо дозволити икоме да нам приђе. Очекујем да се у блиској будућности састанемо и разговарамо, између осталог и о трци у наоружању, која се, као што знате, отргла контроли“, казао је амерички председник.

Портпаролка Беле куће Сара Сандерс је саопштила да за сада нема конктретних података о најављеном састанку. Она је додала да не мисли да су два лидера разговарала данас о случају Скрипаља.

Раније је Кремљ саопштио да је Доналд Трамп позвао Владимира Путина како би му честитао реизбор на место председника Русије. 

Владимир Путин је на изборима који су у Русији одржани у недељу освојио више од 76 одсто гласова бирача. То је најбољи резултат неког председника у историји парламентаризма у Русији.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала