„Вучић би вечерас могао да приреди неко изненађење“

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗграда Европске комисије у Бриселу
Зграда Европске комисије у Бриселу - Sputnik Србија
Пратите нас
Изјава Рамуша Харадинаја да није „проучио“ Бриселски споразум је скандалозна, изјавио је потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић и најавио могућност да „донесемо одлуку да самостално формирамо Заједницу српских општина“.

Стефановић је гостујући на ТВ Пинк рекао и да очекује да председник Србије Александар Вучић вечерас у Бриселу може да приреди неко „изненађење“, али није прецизирао о каквом је изненађењу реч.

Он је рекао да је Харадинајева изјава да ће прво морати да проучи Споразум о ЗСО, те да зато није ни покретао то питање, скандалозна порука која говори да он није прочитао Бриселски споразум у целини, јер је чак шест тачака, које чине најважнији део тог споразума, у вези са ЗСО.

Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај: Нисам имао времена за ЗСО...

„Нажалост, оно што је можда важнији проблем, а видели смо понашање институција у Приштини које годинама одбијају да оно што су потписале спроведу у дело, јесте то што Европа ћути“ рекао је Стефановић.

Поражавајуће је то што раде Европа и сви људи укључени у процес „под чијом се капом“ он одвија и који на тако нешто не реагују, оценио је потпредседник Владе.

Додао је да су причали да је сваки дан био притисак на институције у Приштини да споразум о ЗСО спроведе, „а онда се то не дешава“.

Навео је да је председник Србије вечерас у Бриселу и да очекује тежак састанак и за њега, „али познајући га биће то веома тежак састанак и за њих“.

„Сигуран сам да ће Вучић имати штошта да им каже и неће их штедети ни на који начин. Оно што могу да кажем је да очекујем да Вучић може да им приреди неко изненађење и не бих искључио могућност да ми донесемо одлуку о формирању ЗСО самостално и да нас баш брига шта ће било ко на то да каже“, закључио је Стефановић.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала