Младен Бојанић: Ја могу да помогнем да Црна Гора постане модерна европска држава

© Sputnik / Небојша ПопoвићМладен Бојанић
Младен Бојанић - Sputnik Србија
Пратите нас
На првој званичној конференцији за медије кандидат већинског дијела опозиције Младен Бојанић најавио је да ће током кампање обићи све црногорске градове, у оквиру које ће организовати осам већих скупова.

Он је такође казао да је циљ кампање да покаже да је он кандидат који може да помогне да Црна Гора постане модерна европска држава заснована на пуној владавини права и независности институција.

Мило Ђукановић даје изјаву после предаје потписа за председничку кандидатуру. - Sputnik Србија
Мило од НАТО-а добио бланко чек да спроводи репресију (видео)

„Буџет кампање је 150.000 евра. То је примјерено, не би било лијепо да је више пара, јер знамо колико се тешко живи у Црној Гори. Финансирање ће доћи од партија које су стале иза моје кандидатуре, а моћи ће сви грађани добре воље да буду донатори кампање“, казао је Бојанић.

Бојанић је додао да као предсједник Црне Горе неће спроводити политику ниједног политичког субјекта који га је подржао, нити да је то од њега тражено.

„Што се тиче политичких порука и односа према политичким субјектима који су стали иза мене, ствари су потпуно јасне: дали су пуну политичку, организациону и логистичку подршку, али апсолутно нико није тражио од мене да спроводим било чију политику, нити ја имам намјеру то да радим. Представљам себе као кандидата, своје ставове и своје идеје потпуно независно од било чије политике и идеологије било ког политичког субјекта који ми је дао подршку“, казао је Бојанић.

Он се у кратким цртама осврнуо и на своју досадашњу радну биографију.

„Ја сам имао среће да у животу пуно пута боравим у иностранству. Имао сам дуге боравке у Великој Британији почевши од школовања и усавршавања до рада у малој привреди у Лондону, а такође имам доста искуства и са институцијама попут Комисије за хартије од вриједности САД, ММФ-а и Свјетске банке“, казао је Бојанић.

С тим у вези, Бојанић је поручио да је он кандидат који може да помогне да Црна Гора постане модерна европска држава са тржишно оријентисаном привредом.

Марко Милачић - Sputnik Србија
Милачић: Мило је више НАТО пројекат него човек (видео)

„Борићу се против свега оног што представља други кандидат: против корупције, кршења људских права, непотизма и свега онога што је лоше у овом друштву, а мислим да не треба пуно да све то поправимо. Ја политику доживљавам као средство за решавање сукоба, тако да и мјесто предсједника државе видим као институцију која треба да утиче на све актере да уз један културан дијалог нађемо најбоља решења за све проблеме који тиште Црну Гору“, казао је он.

За своје најближе сараднике у предсједничком тиму, и, како је рекао, личне пријатеље, Бојанић је навео Бориса Марића, Александра Дамјановића и Милу Касалицу, док је на све чешће оптужбе ДПС-а да је он кандидат Демократског фрнта, Бојанић казао да се ради о тривијалностима на које не обраћа пажњу.

„Апсолутно ме не интересују такве ствари. Могу да причају шта год буду хтјели, врло брзо ће се открити ко је прави кандидат и ко може Црној Гори донијети бољитак, а ко може да је врати или још горе да је из аутократије гурне ка диктатури — а као што знамо, од аутократије до диктатуре танка је нит. Ја сам апсолутно сигуран да грађани Црне Горе то препознају и да желе модерну и европску Црну Гору и учинићу све да за вријеме мог мандата Црна Гора уђе у Европску унију“, закључио је Бојанић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала