Фотографије Српкиње изазвале буру на Тајланду: Оскрнавила је нашег Буду (фото)

© Fotolia / StevemСтатуа Буде
Статуа Буде - Sputnik Србија
Пратите нас
Н. Ћ. (31) и В. В. (31), обоје држављани Србије, кажњени су с 5.000 бахта (близу 130 евра) због „блудних“ фотографија које су снимали на зиду унутар Храма смарагдног Буде у Бангкоку, главном граду Тајланда.

Реч је о најсветијем будистичком храму на целом Тајланду, а Н. Ћ. га је „оскрнавила“ тако што је села на један зид и позирала В. В. који ју је фотографисао у, како се тврди, недоличној пози. Недолично фотографисање приметило је и неколико пролазника у Храму, па су убрзо алармирали туристичку полицију, преносе медији.

Н. Ћ. (31) и В. В. (31) су заустављени на аеродрому, кад су планирали да напусте Тајланд, а како јавља „Бангкок пост“, она је одмах признала да је она на фотографијама, а В. В. је признао да је он аутор фотографија, које су се у међувремену прошириле друштвеним мрежама и на Тајланду изазвале праву бујицу различитих коментара.

Двоје туриста полицији је изјавило да нису били свесни „кућног реда“ у Храму и да нису знали да крше тајландски закон. Кажњени су на основу члана 388. тајландског Закона о прекршајном поступку по којем је забрањено недолично понашање у јавности.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала