САД затварају Конзулат Русије због базе и „Боинга“

© AFP 2023 / ROBERT GONZAGAАмеричка подморница из класе за такозване јуришне нападе усидрена у луци као део снага распоређених на западном Пацифику.
Америчка подморница из класе за такозване јуришне нападе усидрена у луци као део снага распоређених на западном Пацифику. - Sputnik Србија
Пратите нас
Аргументи којима САД објашњавају затварање Генералног конзулата Русије у Сијетлу показују да је „случај Скрипаљ“ био само изговор за протеривање дипломата из САД, сматра руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
Британски истражитељи у заштитним оделима на месту тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију - Sputnik Србија
Без преседана: Више од 20 западних земаља протерује руске дипломате

„Званични представници америчке администрације отворено су објаснили да је Генерални конзулат Русије затворен због своје близине бази подморница и фабрици највећег добављача војски ’Боинга‘. Каква је ту веза са случајем тровања британског агента Сергеја Скрипаља и његове кћерке?“, наводи се у изјави амбасадора на Фејсбуку.

Према речима Антонова, величина штете и информациона припрема и логистика говоре „да је затварање највероватније раније планирано, само је било одложено и чекао се одговарајући тренутак“.

„Неосноване оптужбе Вашингтона и Лондона на наш рачун изазивају сумњу у тесну координацију и заједничко планирање догађаја“, додао је амбасадор.

„Унутрашњи проблеми, од којих Вашингтон и Лондон покушавају да скрене пажњу на ’руску претњу‘ неће нестати. Нашим противницима се не допада јака и моћна Русија, чије могућности су недавно показане“, закључио је руски дипломата.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала