Москва није добила од Лондона и Вашингтона транскрипте о случају „Скрипаљ“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је на телевизији НТВ да Москва није добила одговор од Лондона и Вашингтона на молбу да јој се достави транскрипт о случају тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије, који су отровани у британском Солсберију.
Амерички амбасадор у Русији Џон Хантсман током посете Казању - Sputnik Србија
Амерички амбасадор у Русији: Протеривање дипломата помоћи ће безбедности САД

„Тај транскрипт, документ, списак тема, или чак не ни тема колико објашњења Лондона шта се десило у Солсберију, медији никада нису добили“, истакла је Захарова.

Истовремено је портпаролка Министарства додала да су новинари и руске дипломате покушали да добију овај документ контактирајући своје америчке и британске колеге, али да им нису пружене никакве информације.

Раније је Захарова на својој страници на Фејсбуку цитирала америчког амбасадора у Русији Џона Хантсмана о „транскрипту са прегледом инцидента“ који је у британској амбасади подељен представницима страних земаља.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана Русија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала