Тачи и Харадинај: Приштина ће преузети обавезе из дијалога у Бриселу

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIЗаставе ЕУ и Косова на главном тргу у Приштини
Заставе ЕУ и Косова на главном тргу у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски председник и премијер, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, разговарали су данас о „функционализацији Управљачког тима за формирање Заједнице српских општина у блиској будућности“.

У саопштењу из Тачијевог кабинета, реакције из Београда се називају „претећим“, али се поручује да ће Приштина поштовати обавезе које је преузела у процесу дијалога.

Рамуш Харадинај - Sputnik Србија
Харадинај: Вучић не може безгранично да нам тестира стрпљење

„Претећи тонови из Србије неће имати никакав ефекат на Косову. Косовске институције оцењују да је дијалог а не ултиматум једини пут напред за изградњу европског и мултиетничког Косова“, наводи се у саопштењу Тачијевог кабинета.

Како се прецизира, Тачи и Харадинај су разговарали о неколико тема, укључујући и функционализацију Управљачког тима за формирање ЗСО у блиској будућности, а „увек имајући у виду принципе Брисела, уставне принципе Косова и одлуку Уставног суда“, пренео је РТК2.

Током састанка косовски председник и премијер разговарали су о бројним политичким питањима и најновијим догађајима на северу Косова.

У саопштењу се тврди да је заједнички закључак Тачија и Харадинаја да ће Приштина поштовати обавезе које су преузете у процесу дијалога о нормализацији односа с Београдом у Бриселу.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала