Вучић одао почаст жртвама у Кемерову: Осећамо патње руског народа као своје (видео, фото)

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић и Александар Чепурин
Александар Вучић и Александар Чепурин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић уписао се у књигу жалости која је отворена у згради Амбасаде Руске Федерације у Београду поводом трагедије у тржном центру у Кемерову у којој је међу страдалима највише деце.

„У име Републике Србије и у лично име изражавам саучешће председнику Путину, братском руском народу и породицама страдалих у ужасној трагедији у Кемерову. Српски народ жали за жртвама међу којима има и много деце на исти начин на који и руски народ. Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје. Уверен да ћемо и у будућности делити и добро и зло, надам се да оваквих трагедија нећемо имати, али Руси увек могу да рачунају на српску подршку као што ми, Срби, знамо да ће Русија коју води Владимир Владимирович увек бити уз Србију. Нека је Богом просто, нека је лака земља свим страдалима у Кемерову“, написао је српски председник.

© Sputnik / Сенка Милош"Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје", написао је између осталог Вучић у Књигу жалости.
Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје, написао је између осталог Вучић у Књигу жалости. - Sputnik Србија
"Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје", написао је између осталог Вучић у Књигу жалости.

Вучић је положио и цвеће испред зграде Амбасаде Русије. 

У Подворју Руске православне цркве у Београду јуче, 28. марта, одржан је парастос за жртве пожара у тржном центру у Кемерову, који је служио отац Виталиј Тарасјев.

© Tanjug / Драган КујунџићАлександар Вучић полаже цвеће испред Амбасаде Русије
Александар Вучић полаже цвеће испред Амбасаде Русије - Sputnik Србија
Александар Вучић полаже цвеће испред Амбасаде Русије

Према речима руског амбасадора Александра Чепурина, бројни грађани од јуче одају пошту погинулима у пожару у Сибиру.

„Многи српски пријатељи долазе у Амбасаду да изразе саучешће у вези са трагедијом у Кемерову. Данас се у књигу жалости уписао Председник Србије Александар Вучић“, објавио је Чепурин на свом налогу на Твитеру. 

​ 

Широм Русије и света грађани одају пошту страдалима у пожару који је избио у недељу у тржном центру „Зимска вишња“ у Кемерову. У пожару су погинуле 64 особе, а од тога је највећи број деце. Све жртве су идентификоване, а подигнуте су оптужнице против пет осумњичених за кривично дело у вези са пожаром у тржном центру.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да истрага пожара у Кемерову треба да буде објективна и транспарентна, да је неопходно проверити све верзије.

Он је наложио начелнику Истражног комитета да га редовно извештава о току истраге у Кемерову.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала