УН: Помоћник генералног секретара оптужен за сексуално злостављање

© Фото : CC0 Creative CommonsВезана плавуша.
Везана плавуша. - Sputnik Србија
Пратите нас
Званичница УН Мартина Бростром изјавила је да ју је сексуално злостављао помоћник генералног секретара Уједињених нација др Луиж Лурес, истакавши да јој је понуђено да напредује уколико прихвати извињење од њега.

У ексклузивном интервјуу за Си-Ен-Ен, она је, такође, рекла да УН нису реаговале озбиљно на њену тврдњу.

Војник Конга ставља лисице на руке Ерику Шумбашуу, војнику оптуженом за злочине против човечности у граду Барака, 17. фебруара 2011. - Sputnik Србија
Војници осуђени за масовно силовање деце

Бростромова је оптужила Луреса да ју је убацио у лифт хотела, на силу љубио и покушао да је уведе у своју собу током конференције 2015. године.

„Молила сам га да ме пусти, једноставно нисам могла да изађем из лифта“, изјавила је Бростромова која ради као саветник у Глобалном програму УН за АИДС.

Лурес је за Си-Ен-Ен изјавио да је у потпуности сарађивао током четрнаестомесечне истраге која се завршила тако што је закључено да су њене тврдње неосноване.

Луресу крајем ове седмице истиче уговор на месту заменика извршног директора УН за АИДС и из УН су саопштили да је сâм одлучио да оконча ту функцију.

Портпарол УН за АИДС изјавио је за Си-Ен-Ен да Бростромова може да се жали на пресуду.

Она је једна од три жене које су описале да су имале сличне ситуације са Луресом.

И Малаја Харпер описала је сличну ситуацију у хотелу 2014.године, као и још једна жена пре неколико година, али није желела да њено име буде наведено због посла који тренутно обавља.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала