Трамп Путину: Победићемо у трци у наоружању

© AP Photo / Jorge SilvaПредседници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарају на церемонији фотографисања на самиту АПЕК-а у Вијетнаму
Председници Русије и САД Владимир Путин и Доналд Трамп разговарају на церемонији фотографисања на самиту АПЕК-а у Вијетнаму - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп је током последњег телефонског разговора са лидером Русије Владимиром Путином рекао да је Америка спремна на нову трку у наоружању са Русијом, као и да ће у њој победити, преноси телевизија Ен-Би-Си.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров: Упркос свему, Трамп жели нормализацију односа са Русијом

Позивајући се на неименоване изворе, америчка телевизија је цитирала Трампа: „Ако будете желели нову трку у наоружању, можемо то да урадимо, али ћу ја победити у тој трци“.

Разговор двојице лидера одржан је 20. марта, а Трамп је позвао Путина како би му честитао победу на председничким изборима у Русији.

Истовремено, портпарол руског председника Дмитриј Песков оценио је да је разговор двојице лидера био изузетно конструктиван, као и да су Трамп и Путин били фокусирани на то да превазиђу нагомилане проблеме у билатералним односима.

Подсетимо, руски председник је у обраћању пред посланицима Федералне скупштине саопштио о најновијем руском наоружању које је у стању да избегне било коју противваздушну одбрану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала