Вулин: Тачи је пред ВЈ трчао, а пред ВС ће пузати

© Sputnik / Сенка МилошМинистар Вулин у разговору са припадницима 204. Ваздухопловне бригаде.
Министар Вулин у разговору са припадницима 204. Ваздухопловне бригаде. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар одбране Александар Вулин каже да је висока представница ЕУ Федерика Могерини дошла само у Београд, јер са Београдом разговара, док у Приштини наређује.

Он је нагласио да је Брисел препознао да се мора разговарати са председником Србије Александром Вучићем уколико „желе мир у региону“, јер је ситуација дошла „до ивице“, након инцидената у Косовској Митровици. Министар одбране је затим додатно заоштрио реторику.

За председника Србије каже да има стрпљења, да би он лично на нападе на Србе одговорио „показивањем снаге“, али да је Вучић био ту да каже да постоји дипломатија.

Хашим Тачи - Sputnik Србија
Тачи: Вучић се понаша као Ким Џонг Ун

„Као што сте видели био је у праву. Међутим, важно је да поручимо свакоме — нема понављања мартовског погрома, неће бити новог ’Бљеска‘ и ’Олује‘“, рекао је Вулин за „Пинк“.

Коментаришући изјаву Рамуша Харадинаја да није прочитао Бриселски споразум, српски министар је рекао да је тешко преговарати са човеком који је каријеру започео као терориста који је убијао друге људе.

„Приштина шаље поруку: ’Хоћемо север КиМ, али не и Србе, хоћемо манастире, али не и СПЦ‘“, нагласио је Вулин и додао да су Тачи и Харадинај уједињени када су Срби у питању, а да су иначе међусобно у сукобу и да је најружније ствари о Харадинају чуо од Тачија.

Брутални напад на Србе у Митровици и хапшење Марка Ђурића окарактерисао је као терористички напад и отмицу директора Канцеларије за КиМ.

„Државе хапсе, а терористичке организације отимају. То што у Приштини кажу да су терористичким нападом на Србе потврдили свој суверенитет онда би тако и Ал Каида и ДАЕШ били суверени“, нагласио је Вулин.

Он је рекао да Војсци Србије нико не може да наређује споља и да њој једино може да наређује председник Србије Александар Вучић.

„Што се Тачија тиче и његове силне храбрости, прошли пут је пред Војском Југославије трчао, следећи пут пред Војском Србије ће пузати, само ако буде потребно“, закључио је Вулин.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала