Додик: Српска ће подржати све што чини Србија

© Sputnik / Радоје ПантовићПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да верује у државну политику Србије и да ће Српска пратити и подржати све оно што Србија и њено руководство чине када је у питању Косово.

Додик је исказао подршку Србији у настојању да очува свој територијални интегритет и дијалогом покуша да реши питање односа са Приштином.

„Осећам се веома понижено због чињенице да су они (Албанци) употребили насиље над једним човеком (Марком Ђурићем), који није био ни наоружан, као и над групом наших људи који су тамо (на Космету). То ће остати печат овог времена и тражиће адекватну меру“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Национални конвент о ЕУ - Sputnik Србија
Вучић: Две опције за решење косовског проблема

Додик је оценио да су Албанци претерали и да је оно мало поверења према њима потпуно изгубљено. Према његовим речима, без обзира на то што је Косово државно питање Србије, у емотивном и појмовном смислу је и питање сваког Србина где год да се налази.

„У том погледу сматрамо да имамо шта да кажемо о томе“, истакао је Додик.

Он је подсетио на став Народне скупштине Републике Српске да Српска има право на независност, ако УН призна независност Косова, јер готово идентичне ситуације не могу да имају различита решења.

„Тај скупштински закључак је веома актуелан и никада није стављен ван снаге. У сваком случају, видећемо у наредним данима на који начин се поново бавити тим питањем и закључком Народне скупштине“, рекао је Додик.

Додик је изразио уверење да ће Србија својом активношћу на регионалном и глобалном плану обезбедити прави и адекватан одговор у вези са Косовом.

Он је рекао да је Косово готово било изгубљено до пре неколико година, на шта је указивало и оно што се дешавало на међународном плану, али да је актуелна власт у Србији предвођена Александром Вучићем вратила то питање на међународну сцену, у оквире међународног дијалога.

„Готово је било дефинитивно пре пет до шест година да се Косовом нико није ни бавио у Србији. Ја верујем у државну политику Србије и ми ћемо пратити и подржати све оно што Србија, њено руководство, председник и Влада чине на том питању“, истакао је Додик.

РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала