Вашингтон обуставља емитовање свих страних канала, не само РТ-а

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаМаргарита Симоњан
Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница руске медијске куће „Русија севодња“ Маргарита Симоњан изјавила је да ће се у Вашингтону онемогућити емитовање свих иностраних телевизија, а не само руског РТ-а.
РТ - Sputnik Србија
Судбина РТ-a у Вашингтону решена још у фебруару

Подсетимо, амерички кабловски провајдер „ВНВТ“ саопштио је да ће од 1. априла престати да емитује програм телевизије РТ у Вашингтону, а наредног месеца та одлука ће се односити и на турску „ТРТ“, кинеске „ЦГТН1“, „ЦГТН2“ и „ЦНЦ“, јужнокорејску „Ариранг“, венецуеланску „Телесур“, немачку „ДВ-ТВ“, вијетнамску „Нетвиет“, француску „Франс 24“, као и на телевизију „Африка тудеј“.

„Четвртак ће остати у сећању као дан великог скандала. Међутим, с тим у вези, сада је окачено обавештење на сајту емитера да ће искључити не само руску телевизију, него све стране канале и то почетком априла. Можда је то и заиста тако, али нас су искључили два месеца раније, и то јер смо страни агенти“, рекла је Симоњанова у интервјуу за телевизију „Русија 1“.

Она је нагласила и да након што је РТ регистрован у САД као страни агент, широм земље покренута је кампања ограничавања емитовања руске телевизије.

„Плански су нас лишили акредитација у Конгресу, сада нас избацују са кабловских телевизија, притом убеђујући нас да је у питању пука формалност. Није нам јасно, да ли је реч о свим страним телевизијама или је та одлука донета јер се направио скандал око наше телевизије?“, закључила је она.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала