Аустралија упозорила туристе на „антизападно“ расположење у Русији

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМосковски Кремљ и обала реке Москве
Московски Кремљ и обала реке Москве - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Аустралије саветовало је својим грађанима да буду опрезни када путују у Русију, наводи се у саопштењу на сајту Министарства.
Човек скида заставу Русије са зграде руске дипломатске мисије у Лондону - Sputnik Србија
Русија објавила 14 питања о исфабрикованом „случају Скрипаљ“: Откуд сад Француска

У саопштењу се наводи да је Министарство препоручило туристима да буду опрезни, избегавају места где се одржавају протести или демонстрације и да не расправљају о политици.

„С обзиром на повећану политичку напетост, требало би да страхујете од могућности испољавања антизападних осећања или узнемиравања“, наводи се на сајту.

Осим тога, Министарство спољних послова Аустралије препоручује да се избегавају путовања на Северни Кавказ. Онима који намеравају да посете руске регионе који се граниче са Доњецком и Луганском облашћу, Министарство саветује да преиспитају своје планове.

Ознаке постављене у московском Кремљу за Светско првенство у фудбалу 2018. - Sputnik Србија
Хајка на Русију: Ево шта је ујединило Запад

Прошле недеље је Аустралија, као и многе друге земље, објавила да протерује руске дипломате због „случаја Скрипаљ“. Аустралију треба да напусте два представника руске дипломатске мисије. Москва је одговорила реципрочним мерама. Премијер Аустралије је такву одлуку Русије назвао разочаравајућом, али очекиваном.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана Русија, што Москва категорички негира. Након тога је низ земаља Европске уније, као и САД, Канада, Норвешка и Украјина, одлучио да протера руске дипломате због инцидента у Солсберију.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала