Католичка црква суспендује свештеника, али крије зашто

© Flickr / US Army AfricaКатолички свештеник - илустарција
Католички свештеник - илустарција - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Након што је објављено саопштење о суспензији свештеника из Самостана Светог Фране, код Сплита, Сплитско-макарска надбискупија је одлучила да спроведе интерну истрагу.

Дело због којег је свештеник суспендован није наведено, а портал „Индекс“ сазнаје да је реч о педофилији. Иако Надбискупија није обавестила полицију о томе, из полиције су саопштили да ће без одлагања проверити све наводе.

Католички свештеник - илустарција - Sputnik Србија
Католичка црква САД: 120 милиона долара жртвама педофилије

У полицијском саопштењу се наводи да, с обзиром на медијско интересовање за тај догађај који се наводно догодио у Самостану у Сплиту, Полицијска управа сплитско-макарска није примила пријаву, али ће без одлагања проверити све наводе и зависно од тога предузети даље потребне радње.

Информацију о суспензији свештеника у Самостану у Сплиту јавила је Информативна служба Сплитско-макарске надбискупије, а пренела сплитска „Слободна Далмација“.

У саопштењу Надбискупије наведено је да је реч „о могућем кажњивом делу једнога клерика на подручју Сплитско-макарске надбискупије“, те да је на основу тога, у складу с прописима канонског права, бискуп изрекао клерику меру суспензије, навео је сплитски дневник.

„Сврха овога поступка је пут оздрављења и обнове, те ради чувања доброг гласа свих, у првом реду жртве, у овом тренутку није могуће износити више информација до коначног исхода истраге“, наводи се у саопштењу Надбискупије, али не и томе за које је тачно дело кажњен свештеник.

Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала