Кинески брачни пар пронашао кћерку после 24 године (видео)

© PixabayГужва на пијаци
Гужва на пијаци - Sputnik Србија
Пратите нас
Брачни пар из Кине данас се, после 24 године, састао с својом кћерком, која је нестала 1994. године, када је имала три године.

Током вишегодишње неуморне потраге Ванг Мингћинга и његове жене Лиу Денгјинг за кћерком Ћифенг, Ванг је почео да вози такси у нади да ће једног дана његова кћерка ући управо у његово возило.

Брачни пар се, наиме, бавио продајом воћа на тезги поред пута у југозападном кинеском граду Ченгду, а једног дана, Ванг је остао без ситног новца, те је накратко отишао до суседне тезге како би могао да врати кусур купцу, преноси Би-Би-Си.

Када се после неколико минута вратио, није могао да пронађе своју кћерку, јавили су кинески медији.

Ванг и његова жена, који имају још једну кћерку и сина, годинама су трагали за Ћифенг у Ченгдуу и околним областима и никада нису напустили тај град у нади да ће њихова кћерка пронаћи пут до куће.

Кинеска полиција је током година идентификовала више жена за које је мислила да би могле да буду Ћифенг, али је ДНК тестовима утврђено да то није она.

Војници Кинеске народне армије марширају током пробе за војну параду у Пекингу. - Sputnik Србија
Кина забранила давање муслиманских имена бебама

До напретка је дошло прошле године, када је полицијски цртач чуо за тај случај и одлучио да помогне породици тиме што ће нацртати како би Ћифенг могла да изгледа као одрасла особа.

Цртеж је кружио интернетом, док га хиљаде километара удаљена Канг Јинг није видела и остала шокирана тиме колико је девојка с цртежа подсећа на њу саму. Ступила је у контакт с Вангом раније ове године и убрзо се подвргла ДНК тесту.

Овог пута, резултат је био позитиван — Ванг је коначно пронашао своју давно изгубљену кћерку.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала