Русија без учешћа својих стручњака неће признати истрагу о Скрипаљу

© East News / Peter DejongОЗХО- Организација за заштиту хемијског оружја
ОЗХО- Организација за заштиту хемијског оружја - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија позива на истрагу у „случају Скрипаљ“, уз услове да буде заснована на доказима и да Русија учествује у њој, наводи се у саопштењу руске делегације на седници Извршног савета Организације за заштиту од хемијског оружја.
Полицајци на месту тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља у Солсберију - Sputnik Србија
Британија не жели заједничку истрагу са Русијом о инциденту у Солсберију

„Жалим да нагласим: Русија ће признати закључке сваког истраживања — тим пре што ће се тај случај дотаћи компетенција ОЗХО, а не само интереса Велике Британије — уколико оно буде било базирано на доказима, уколико буду биле поштоване све међународне правне процедуре и уколико руска страна буде учествовала у њему“, навела је руска делегација.

Русија је оптужила Велику Британију да избегава сарадњу са Москвом у свакој форми о „случају Скрипаљ“.

„И при томе у пропаганди у јавном простору стално од нас нешто траже“, саопштила је руска делегација.

Вршилац дужности британског амбасадора у ОЗХО Џон Фого оптужио је раније Русију за непоштовање Конвенције о хемијском оружју, Организације за заштиту од хемијског оружја (ОЗХО) и техничког секретаријата те организације. 

Односи Русије и Велике Британије нагло су се погоршали због инцидента у британском Солсберију, где су отровани бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је Русија умешана у тровање Скрипаља нервним гасом А-234, што Москва категорички негира.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала