Мрзим Јутјуб: Објављен разлог због ког је жена упала у седиште компаније и почела да пуца

© AP Photo / UncreditedНасим Агдам
Насим Агдам - Sputnik Србија
Пратите нас
Отац тридесетдеветогодишње Насим Агдам из Сан Дијега, која је у просторијама „Јутјуба“ у калифорнијском граду Сан Бруно пуцала из пиштоља ранивши три особе, а потом извршила самоубиство, изјавио је да је она била бесна на компанију јер је престала да јој плаћа за нове видео-снимке које је објављивала на свом каналу.

АП преноси да је Исмал Агдам рекао да је полицију упозорио да би његова ћерка могла да дође у просторије „Јутјуба“ зато што „мрзи“ ту компанију. 

Наоружани полицајци излазе из седишта Јутјуба у Сан Бруну у Калифорнији - Sputnik Србија
Једна жена погинула, четворо рањено у пуцњави у просторијама Јутјуба (фото)

Портпаролка полиције у том граду Кејти Нелсон потврдила је да су полицајци утврдили да жена тог имена спава у возилу на паркингу у уторак ујутру и додала да та жена није желела да одговара на питања.

Агенција додаје да Нелсонова није одговорила на питање да ли је полиција била упозорена да би Агдамова могла да крене у напад.

Он је пријавио нестанак ћерке у понедељак, након што му два дана није одговарала на телефонске позиве.

Компанија „Гугл“ саопштила је да је њихов тим задужен за обезбеђење сарађивао са властима на евакуацији просторија „Јутјуба“ након пуцњаве и саветовала запосленима и осталом становништву да избегавају ту област.

Званичници су у међувремену објавили да је рањени мушкарац, за којег медији тврде да је био момак Агдамове, у критичном стању, док су рањене жене у озбиљном, односно добром стању.

За Агдамову се наводи да је била веган и активисткиња за права животиња, која је учествовала на протестима организације ПЕТА, као и да је себе представљала као Персијку и снимке објављивала на енглеском и фарсију, званичном језику у Ирану.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала