Русија добила одговоре на питања о случају „Скрипаљ“

© AFP 2023 / Adrian DENNISБритански истражитељи у заштитним оделима на месту тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију
Британски истражитељи у заштитним оделима на месту тровања бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је од Организације за забрану хемијског оружја (ОЗХО) добила одговоре на питања која је послала прошле недеље у вези са тровањем бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у британском граду Солсбери, изјавили су за Спутњик у сталној мисији Русије у ОЗХО, наглашавајући да их проучавају.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија
Русија послала 13 питања на праву адресу

„Синоћ их је технички секретаријат ОЗХО предао сталном представништву и сада их проучавамо“, речено је у дипломатском представништву.

У недељу је објављено да је Москва послала ОЗХО списак од 13 питања везаних за „случај Скрипаљ“. Једно од питања било је „какву помоћ је Лондон затражио од техничког секретаријата ОЗХО“ у вези са „случајем Скрипаљ“.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе, и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана Русија, што Москва категорички негира.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала