Француска није одговорила на питања Русије о случају „Скрипаљ“

© AFP 2023 / BEN STANSALLТабла на улазу у научни парк Порт Даун у коме се налази лабораторија за науку и технологију британског Министарства одбране
Табла на улазу у научни парк Порт Даун у коме се налази лабораторија за науку и технологију британског Министарства одбране - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска страна није успела да одговори на питања Русије о случају тровања Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије у Солсберију, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Дамаск - Sputnik Србија
Француски генерал: Само три државе могле су да отрују Скрипаља — због Сирије

„Француска није успела да одговори на питања која је поставила руска страна о случају ’Скрипаљ‘. Објашњавајући свој став, француско Министарство спољних послова прогласило је питања ’неоснованим‘ и саопштило да је ’Велика Британија детаљно информисала Француску о својој истрази‘“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

„Париз је очигледно заборавио да га је Лондон информисао са закључцима лабораторије Портон Даун, које је касније порекла сâма лабораторија“, додала је она називајући овај догађај „потпуним колапсом ’коалиције‘“.

У британском граду Солсберију 4. марта су отровани бивши пуковник Главне оперативне управе Русије (ГРУ) Сергеј Скрипаљ, који је радио за британске обавештајне службе и његова ћерка Јулија. Британска страна тврди да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана Русија, што Русија категорички негира.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала