Марко опет стиже на Косово: Идем, не плашим се!

© Tanjug / Тања ВаличДелегација Владе Србије, коју предводе премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, на сахрани Оливера Ивановића.
Делегација Владе Србије, коју предводе премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, на сахрани Оливера Ивановића. - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор канцеларије за Косово и Метохију потврдио је данас да иде у манастир Бањску, где ће са Србима на северу Косова и Метохије присуствовати ускршњој литургији, и поручио да када наш народ тамо живи, опстаје и остаје, може и он да оде да празник проведе са њима.
Марко Ђурић и представници Срба са КиМ на конференцији за новинаре - Sputnik Србија
Ђурић: У Приштини не желе мир, већ спремају рат

Ђурић је, одговарајући на питања, рекао да причу са дозволама за одлазак на КиМ привремене институције у Приштини користе за своје јавно мњење, али и нагласио да у сваком случају слобода кретања не би требало да буде спорна ни за кога, нити би требало да се доводи у питање.

Како је рекао, и насиље пре две недеље је производ самовоље Приштине и политике да дестабилизују прилике, да заузму, ако је могуће север КиМ, али и поручио да је, без обзира шта они чинили „наша обавеза да будемо са нашим народом на КиМ“.

Додао је да се не осећа небезбедно.

„Ако наш народ може да живи доле, могу и ја да одем доле за празник“, рекао је Ђурић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала