Скрипаљева нећака затражила од Мејове да јој одобри визу

© AP Photo / Matt DunhamПолиција у близини места где су пронађени отровани Сергеј Скрипаљ и његова ћерка
Полиција у близини места где су пронађени отровани Сергеј Скрипаљ и његова ћерка - Sputnik Србија
Пратите нас
Нећака бившег руског обавештајца Сергеја Скрипаља, Викторија, затражила је од британске премијерке Терезе Меј да поново размотри њен захтев за издавање визе након што је први одбијен.

Викторијино обраћање Мејовој, прочитано на руском, пренео је телевизијски канал „Скај њуз“.

Марија Захарова - Sputnik Србија
Захарова: Лондон се толико уплео у лажи да нема куд даље

„Оно што бих највише желела, то је да их лично видим, да имам прилику да нашој баки кажем истину о томе како су њен син и унука, али мој захтев за визу је одбијен. Читав свет прича о политичком скандалу без преседана, али у његовом центру су стварни људи. То је наша породица и треба да будемо заједно у овом тренутку“, рекла је Викторија Скрипаљ.

Руска амбасада у Лондону упутила је у суботу захтев да се одржи састанак руског амбасадора у Лондону Александра Јаковенка са британским шефом дипломатије Борисом Џонсоном поводом истраге о тровању бившег двоструког шпијуна.

„Очекујемо конструктиван одговор британске стране и рачунамо да ће доћи до тог састанка у блиској будућности“, рекао је портпарол Амбасаде Русије, пренела је агенција Ројтерс.

Бивши двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су нервним агенсом почетком марта у Солсберију, а за њихово тровање Британија је оптужила Русију, која то негира.

Јулија се опоравља, а Сергеј више није у критичном стању.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала