Марко Ђурић данас на Косову

© Sputnik / Александар МилачићДиректор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић присуствоваће данас поноћној васкршњој литургији у манастиру Бањска на Косову, 12 дана након хапшења у Митровици.

Да ће Ђурић боравити на КиМ и присуствовати литургији у манастиру Бањска саопштила је Канцеларија за КиМ, а вест је потврђена и у Приштини кроз саопштење косовског министарства спољних послова и изјаву саветника министра Јетлира Зибераја.

Ђурићев одлазак на Косово и Метохију долази мање од две недеље од његовог хапшења 26. марта у Косовској Митровици, после ког су се поново подигле тензије на линији Београд–Приштина.

Марко Ђурић и представници Срба са КиМ на конференцији за новинаре - Sputnik Србија
Ђурић: У Приштини не желе мир, већ спремају рат

Косовске власти су тврдиле да је Ђурићу забрањен улазак на Косово, док је из Београда поручено да према договорима из Брисела Ђурић има обавезу само да најави своју посету, што је поткрепљено објављивањем документације.

Зиберај сада за „Газету експрес“ каже да је тај ресор „одобрио“ Ђурићу посету.

„Да, захтев за посету је одобрен у духу мира и разумевања поводом православног ускршњег празника“, рекао је Зиберај за Експрес.  

Додао је да Ђурић, као и сви други верници, има право да се моли у цркви у којој жели. 

„Правила ће се придржавати, јер се суочава са новом реалношћу на Косову и са том реалношћу су упознати сви српски државни званичници“, навео је он за Експрес. 

Косовски премијер Рамуш Харадинај је после инцидената у Митровици и бруталне акције косовских специјалаца рекао да је Ђурићу поручено да „само тај дан не улази на Косово“.    

Б 92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала