Листа сумњивих „ентитета“: Зна ли „Фејсбук“ уопште ко је имао приступ подацима корисника

CC0 / Pixabay / Фејсбук илустрација
Фејсбук илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Фејсбук“ саопштила је данас да је обуставила сарадњу са канадском фирмом за консултантске услуге у политици „Егригејт И-Ку“, након што је објављено да је могуће да је та фирма на неприкладан начин имала приступ личним подацима корисника Фејсбука.
Друштвена мрежа Фејсбук - Sputnik Србија
Угрожени подаци до 2,7 милиона корисника Фејсбука у ЕУ

Фејсбук се налази под великим притиском након што је откривено да су подаци милиона корисника завршили у рукама консултантске фирме „Кембриџ аналитика“, а Кристофер Вајли, узбуњивач који је некада радио за „Кембриџ аналитику“, тврди да је та компанија сарађивала с канадском „Егригејт И-Ку“.

„У светлу недавних навода да је могуће да је ’Егригејт И-Ку‘ повезан са СЦЛ и да је могуће да је, као резултат тога, на неприкладан начин добио податке корисника Фејсбука, додали смо их на листу ентитета с којима смо обуставили сарадњу док траје наша истрага“, наводи се у саопштењу Фејсбука.

СЦЛ је скраћеница за фирму „Лабораторије за стратешке комуникације“, која има уговор с владом и војском, и власник је „Кембриџ аналитике“, објашњава Ројтерс.

Вајли тврди да је „Егригејт И-Ку“ примао новац од групе за кампању за излазак Велике Британије из ЕУ, пре гласања на референдуму 2016, када су Британци изабрали да напусте Унију.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала