Русија тражи од Британије: Вратите нам новац, криминалце можете да задржите

© Flickr / Berit WatkinВестминстерска палата у Лондону, поред Темзе, седиште је Парламента Уједињеног Краљевства Велике Британије
Вестминстерска палата у Лондону, поред Темзе, седиште је Парламента Уједињеног Краљевства Велике Британије - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерални тужилац Русије Јуриј Чајка саопштио је да од 2002. године Русија тражи од Велике Британије да јој изручи 61 особу која се терети за финансијске малверзације у Русији.
Москва - Sputnik Србија
Руски дипломата: Нови докази мењају цео „случај Скрипаљ“

„Почевши од 2002. године тражили смо од Велике Британије да нам изручи 61 лице које се оптужује или је већ осуђено у Русији за финансијски криминал. Штета износи више од 500 милијарди рубаља. То је само директна штета, док је количина средстава коју су они изнели у иностранство много већа“, рекао је Чајка у интервјуу за телевизију НТВ.

Он је додао да је у Великој Британији почео да дејствује закон о прљавом новцу, и сваки страни власник имовине ће морати да објасни њено порекло.

„Уверавам вас, многима ће бити тешко да то ураде. Ми се надамо да ће овај закон примењивати и Велика Британија у складу са нормама цивилизоване државе, а не по принципу ’пљачкај опљачкано‘. То јест, оно што је украдено у Русији сада ће Велика Британија узети за свој буџет. Криминалце могу да оставе себи, а новац треба да врате. То је наш новац“, нагласио је Чајка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала